Assalamualaikum
Setelah hati berbunga-bunga bila kejadian samperit dahlia agak berjaya rupanya, maka try buat samperit susu pula.
Maafkan atas kecewiiiiaan ku dengan samperit. Raya tahun ni kita makan biskut samperit ja la ya!
Pastu cewiii dengan style ambil gambar ala-ala majalah sama. Hahah! Dok berasa segak dah ni biskut-biskut raya posing seksi-seksi camni....
Resepi simpan lama dah ni..tunggu masa ja nak keluarkan dan mencuba. Terima kasih Sabrina Khan kongsi resepi mudah ni.
SAMPERIT SUSU
---------------------------
Sumber : Sabrina Khan
2 1/4 cawan tepung jagung
1/2 cawan butter
1/2 cawan susu pekat
Coklat chips / ceri sebagai hiasan
Gaul butter bersama susu pekat sampai sebati (ku guna senduk kayu je)
Kemudian masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit sambil di uli hingga menjadi doh
Masukkan adunan ke dalam acuan samperit dan tekan dalam loyang yang di gris
Letakkan coklat chips / ceri di tengah-tengah kelopak samperit
Bakar dalam oven dengan suhu 169°c selama 15-20 minit
Nota jari :
◆ 1 adunan ni dengan saiz acuan plastik RM3.20, hasil samperit susu dapat sebanyak 80 biji
◆ Sentiasa tutup adunan yang belum di tekap dengan kain lembab - untuk mengelakkan adunan menjadi keras
No comments:
Post a Comment