Nak buat biskut apa lagi ya? Hmmm...godek-godek barang kat dapur banyak lagi yang boleh di buat ni. Paling menarik hati adalah coco crunch bekalan bersahur yang masih penuh balang lagi. Bila nak habis camni kalau bersahur hanya sebiji kurma dan secawan susu ja setiap pagi.
Terima kasih Kak Wan sudi berkongsi resepi. Moga melimpah ruah rezeki Kak Wan ya!
BISKUT COCO CRUNCH
Sumber : Resipicitarasawan
250 gm mentega
180 gm gula perang
2 biji telur kuning
300 gm tepung gandum
30 gm tepung jagung
1/4 sudu teh baking powder
1/4 sudu teh soda bikarbonat
100 gm coco crunch - kisar halus
50 gm coklat chips
Hiasan : coco crunch secukupnya dan coklat masakan di cairkan
Ayak tepung, soda bikarbonat dan baking powder. Satukan bersama serbuk coco crunch dan coklat chips. Gaul rata dan ketepikan.
Pukul gula dan mentega hingga berkrim. Masukkan telur satu persatu dan putar hingga sebati.
Masukkan adunan tepung dan gaul hingga menjadi doh yang lembut. Rehatkan selama 10 minit.
Ambil doh sebesar ibu jari dan gentel-gentelkan menjadi bulat dan leperkan sedikit.
Hiaskan dengan coco crunch di atasnya yang di tekan sedikit.
Bakar dalam oven selama 25 minit dengan suhu 150c.
Sejukkan dahulu biskut baru lah di hiaskan dengan coklat masakan yang tekah di cairkan.
No comments:
Post a Comment