Kalendar Dcomey

Wednesday, June 13, 2012

Minum air!

Owhh!! Susah betul tekak ku untuk minum air kosong. Semacam jer rasa payaunya...Lain la kalau kopi ke, nescafe ke, milo ke...laju plak ngabiskan walaupun satu teko.

Kau sedar ke kebaikan air kosong ni?? Suka atau tak suka kena telan juga...


Check list!

2 gelas air setelah bangun tidur 
Ku hanya mampu minum segelas jer pepagi - penyebab kepada kemalasan pada kilang-kilang organ dalamanku

1 gelas air 30 minit sebelum makan
  Kadang-kadang jer minum tu pun kurang dari 30 minit - tu yang sistem penghadaman badan tak bagus tu!

1 gelas air sebelum mandi
Selalu buat ni - patut la selalu low blood je... :(

1 gelas air sebelum tidur
Alhamdulillah yang ni selalu aku amalkan

Tengok check list yang tak patut ni kan...Mulai saat ni aku kena ubah sikap dan mentaliti diri untuk kesihatan ku demi chenta hati...muah!
     

2 comments:

HaSue said...

Thanks for sharing.. selalu ikut rajin ke tak je..kdg2 je baru disiplin..tu pun bila cik abg duk remind suh minum air byk.hee

ItaComey said...

btl tu Hasue..saya pun bila terasa bdn dh x sihat baru nk disiplin..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...