Kalendar Dcomey

Monday, April 11, 2011

Rinduku meruntun jiwa...

Benar lah....

"Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara nampak 
Esok jangan rindu-rinduan"

Semalam...10-April-2011....
...hatiku betul2 merasakan kerinduaan yg belum pernah aku rasa sebelum ni. Rindu hati ni hanya Allah ja yg tau...rindu yg tramat sgt pada family aku kt kg. Paling aku rindu pd mak & ayah...

Airmata aku dh x leh tahan lagi...


02:33 ptg....
tiba2 aku dpt sms dr mak...mak mmg dh lama x htr msg sbb dia x tau sgt nk tulis msg tp trkejut bila dia htr msg kt aku.
msg mak hnya tanyakan aku masak apa hari minggu ni...aku reply x masak sbb diet
lama jg la aku tunggu mak reply tp x reply pun....aku col mak...bila dgr sora mak airmata terus jatuh. suara mak sebak tp mak bg alasan dia selesema. Katanya x leh berckp sbb sedih...Pastu mak terus letak tepon cmtu ja...

Ya Allah...kerinduan sorang ibu turut aku rasai. KAU berikan ketenangan buat ibuku...

Pastu mak msg...
"Baru nak belajar msg...jgn diet nnt sakit. Bila cakap mak nk sebak. Tu mak letak...Kirim salam kat Shahrul peluk cium dari mak"

Aku? mmg dh x leh tahan dh dgn airmata ni...

Kasihmu ibu membawa ke syurga...
Kasihmu ayah penawar segalanya...

Puas la hubby dok menanya nape aku sedih ja dr td...alhamdulillah dia cukup memahami perasaanku saat ni. ya la...selama 30 tahun ni mn pernah aku berenggang jauh dr mak ayah. Tima kasih bang memahami & memujuk hati ni...

Hubby col ayah tp sama jg aku ttp x boleh nk dgr suara ayah apa lagi brckp...makin laju airmata ni. Igtkn perasaan tu hnya pada mak ayah aku ja tp pada metua pun aku tetap sebak & x boleh nk brckp juga...uwaaaaaa!

Rindu juga pada anak2 menakan aku...Mat Arif & Mat Alif
Nak tunggu bulan 9 ni diorang nk mai sini x sabaqnya...
ntah2 mai sini nnt dgn m'ngah pun dh x mau dh...dh x kenal...huhu

Ya ALLAH...berikanlah kebahagiaan, ketenangan hati & jiwa, kesihatan yang sempurna buat org2 yang aku sayang di dunia ini. Lindungilah mereka dari segala bencana malapetaka & jauhkan mereka dari hasat dengki syaitan serta manusia.Peliharalah mereka dengan rahmat dan kasih sayangMU YA ALLAH...
amin

2 comments:

Cinderella said...

begitulah kehidupan.. kekadang kita kena berjauhan walaupun sayang.. aku doakan hang bahagia kawanku..

Sash said...

sabar dan banyakkan berdoa semoga diberi ketenangan fikiran. Insyaallah, baru aje lagi. Dulu myself pon rasa macam tu jugak (even until now kalau lepas balik kampung). Lama lama u will get used to it and adapt to the new situation :) Cherish the moment wth the loved ones!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...