Kalendar Dcomey

Monday, July 9, 2012

Sin Bee Chew

Opsss!! Jangan betulkan channel internet anda. Anda sekarang bukan berada di carian bahasa cina atau seangkatan dengannya...tapi anda sekarang berada di dalam zon memori  Penang bersama saya perempuan comel. Hahaha...

Saja lah saya nak wat entry tentang kenikmatan perut sepanjang menetap kat Penang dulu. Bukan apa..senang untuk kawan-kawan yang nak melawat penang tu google cari tempat makan yang best-best yang pernah menjadi pujaan perut saya suatu masa dulu.

Tempat makan yang mula-mula sekali saya nak kongsikan dengan korang adalah 
SIN BEE CHEW RESTORAN

Restoran ni terletak di bangunan belakang bangunan AMBANK Bagan Luar (saya dah betulkan...sebelum ni saya letak Bagan Ajam (^_^) - thanks to k'lynn (Dqis) yang betulkan)
Deretan bangunan bookstore apa ntah (Tak ingat pula nama kedai buku tu)

Makanan di sini semuanya HALAL ya. So korang tak payah ragu-ragu lagi. Kalau bulan puasa je kena tempah meja awal-awal sebab kalau tak tempah awal korang mesti gigit jari jer sebab penuh. 

Apa yang saya rasa sedap dan selalu saya makan kat sini...

Chicken chop
Saiz chicken chop dia memang agak besar lah...selalu mesti saya makan kena berkongsi melainkan kalau saya betul-betul lapar lah memang saya bedal sorang-sorang jer lah!

 Mee Sua Telur
Makanan pilihan tatkala saya berdiet suatu masa dulu...tapi nak juga makan walaupun diet kan!

 Penambah selera

 Sotong Cili Kering
Rasa pedas dan wangi cili kering dia tu memang membuka selera lah

 Udang Asam
Yang ni paling best makan ni...habis kepala dan kulit udang saya boleh jilat abis..hahaha!

 Baby Sawi Goreng Campur
Meratah saja pun kenyang ni

 Kopi Ais
Memang sedap lah

 Bersama my sis berbuka puasa kat restoran ni dulu...ni sebelum kahwin punya cite

 Abis keja jer...kat sini juga tempat kenyangkan perut

 
 Ni lah peneman setia saya - Watie @ Cin yang selalu sama-sama kenyangkan perut kat sini

Air Limau Asam
Buat pemotong lemak lepas makan banyak...balik rumah harus masuk toilet

Bihun Goreng Hailam Seafood
Makanan kegemaran Watie...dia selalu order ni.

 Sambal Belacan + Cili Potong
Penambah selera

Baby Sawi Goreng Bawang Putih
Sedap!

Dulu sekurang-kurangnya 1 bulan sekali mesti akan pergi mengenyangkan perut kat sini. Ya lah...setiap awal bulan mesti nak pegi Ambank kat situ so harus lah ambil peluang makan atau tapau kat kedai ni. Tapi dengan bijaknya...mesti lah order siap-siap dulu sebelum keluar opis. Kalau tak order siap-siap jawabnya melopong lah tunggu makanan.

Cuba lah ya!

2 comments:

D'Qis Ent said...

Ambank Bagan Ajam ke Ambank Bagan Luar along.?

ItaComey said...

Ehh...situ bagan luar ke? (T_T)..hehe. Maklum lah dah dekat 2 tahun dh tinggal bumi penang tu...ampun ya k'lynn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...