Kalendar Dcomey

Friday, July 8, 2011

Hanya utk INFO...

Kepada semua pelanggan Dcomey...
di bawah ni saya cuma nak tunjukkan bahan-bahan dan kelengkapan yang saya gunakan untuk membuat kek dan sebagainya.

Jenguk-jenguk la ya!

 Peralatan Nozzle (dah post dh kt entry sblm ni..heheh)

 Acuan CUPCAKE comel-comel
Saiz : 2"(L) x1.5"(T)
 Acuan kertas untuk MINI CUPPIES
Saiz : 1.5"(L) x0.5"(T)
 Acuan kertas untuk APAM DOT-DOT & CHEESE TART
Saiz : 2"(L) x1"(T)
 Acuan kertas untuk MUFFIN
Saiz : 2.5"(L) x1"(T)
 Semua telur yang digunakan DIBASUH BERSIH ya!
 Wafer rose
Kebiasaannya digunakan untuk hiasan pada Kek Coklat Kukus - 1/2kg

 Acuan untuk sukatan CAWAN
 Acuan untuk sukatan SUDU
 Untuk sukatan CECAIR
 Biasa2 jer my mixer tp cukup berjasa...

Susu sejat / susu cair / susu segar yang saya gunakan untuk membuat kek dan sebagainya...



 pinjam Google punya gmbar ya!
 Cream cheese utk CHEESE TART & CHEESE CAKE
pinjam Google punya gmbar ya!

 Buttercup yg bermutu tinggi...
pinjam Google punya gmbar ya!

Bahan-bahan yg sy gunakan utk hiasan



Saje-saje je nk kasi tgk ya!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...